Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στροφή 180 μοιρών για την προσθήκη esports στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2026

*
Τελικά, τα esports δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των Αγώνων της Κοινοπολιτείας (Commonwealth Games) του 2026, που θα διεξαχθούν στην Victoria της Αυστραλία. Αυτή η στροφή των 180 μοιρών αποτελεί κυριολεκτικά έκπληξη και σημειώνεται ότι τα esports εισήχθησαν πιλοτικά στο πρόγραμμα των αγώνων του 2022, που πραγματοποιήθηκαν στο Birmingham. Το πιλοτικό πρόγραμμα συνχρηματοδοτήθηκε από την Commonwealth Games Federation (GF) και τη Global Esports Federation (GEF). Ταυτόχρονα, η CGF ανέφερε ότι η ένταξη ήταν επιτυχημένη και ανέμενε ότι τα esports θα είχαν παρουσία σε μελλοντικές διοργανώσεις.

Η CGF, η GEF και η επιτροπή διοργάνωσης των Αγώνων της Κοινοπολιτείας του 2026 αρνήθηκαν να εξηγήσουν το γιατί, όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφο του BBC. Όμως, πηγή που θέλησε να διατηρήσει το καθεστώς της ανωνυμίας της, δήλωσε στο BBC ότι η απόφαση σχετίζεται με το doping και θα έπρεπε να οργανωθεί μια ετήσια καμπάνια σχετικά με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, γεγονός που θα δημιουργούσε προβλήματα. Είναι γεγονός ότι η χρήση ουσιών για τη βελτίωση των επιδόσεων, είναι ένα θέμα που απασχολεί τα μεγάλα τουρνουά του gaming.


Τον Ιούλιο του 2022, η CGF υπόγραψε μακροχρόνια συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Anti-Doping. Παρόλα αυτά, δεν ελέγχθηκε κανένας από τους 100 παίκτες που μετείχαν στο πιλοτικό event το περασμένο καλοκαίρι.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*